Welke tent heb ik nodig?

Er is een eenvoudig rekensommetje om te kijken hoeveel m2 ruimte u minimaal nodig heeft om uw gasten onderdak te bieden. De benodigde ruimte is uiteraard afhankelijk van het gewenste interieur en eventueel andere factoren zoals een podium voor de band, een dansvloer en eventuele bar en/of catering ruimte. Vergeet niet dat in de particuliere sector de binnen ruimte vaak wordt uitgebreid met een tent gekoppeld aan huis. De extra benodigde m2 buiten zullen dus aanzienlijk minder zijn door de ruimte die binnen al beschikbaar is.

Als u alle gasten wilt laten zitten aan rechte tafels dient u rekening te houden met min. 1 m2 per persoon. Kiest u echter voor ronde tafels welke over het algemeen een gezelligere uitstraling hebben, dient u rekening te houden met min. 1,5 m2 per persoon. In de meeste gevallen is het echter een combinatie van staan en zitten en kunnen we dus meer mensen op minder m2 plaatsen, we gaan dan uit van 0,75 m2 per persoon.

Zoals we al eerder aangaven is de benodigde ruimte sterk afhankelijk van de wensen van de klant. Daarom komen wij vooraf graag op locatie kijken of er voldoende ruimte beschikbaar is. In sommige gevallen kunnen we bv op locaties waar in eerste instantie te weinig ruimte lijkt te zijn in overleg met u tot een goede oplossing komen.